Garantie

Certificat de garantie,

 

Garanţia produselor achiziţionate se acordă în conformitate cu legile în vigoare la data cumpărării. Drepturile beneficiarului sunt conforme cu prevederile OG nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor şi cele ale Legii nr. 449/2003 privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora. Garanția se referă numai la deficiențe ale produselor determinate de defecte de fabricație sau vicii ascunse şi îşi pierde valabilitatea în cazul utilizării necorespunzătoare a produselor.

Conditiile de garantie pot fi consultate si pe siteul nostru, https://www.emobili.ro/info/garantie

Siteul nostru, www.eMobili.ro ofera un termen de 2 ani garantie pentru produsele achizitionate online de pe site. Termenul de garantie incepe odata cu receptia marfii de catre client. In plus, perioada de garantie se prelungeste cu perioada in care produsul sta in reparatie. Pentru detalii complete, va rugam sa cititi conditiile de acordare a garantiei.

Produsul este considerat neconform dacă nu are aceleași calități precum este descris în cadrul site-ului sau dacă nu are calitățile și caracteristicile înscrise în factură. Răspunderea noastra este angajată dacă lipsa de conformitate a produsului apare într-un termen de 2 ani calculat de la data livrării și dacă cumpărătorul ne informează despre apariția lipsei de conformitate în termen de 2 zile de la data la care a constatat-o. În cazul în care la livrare se constată o lipsă de conformitate a unui produs din factură, cumpărătorul are dreptul de a cere repararea într-o perioadă rezonabilă sau înlocuirea produsului. Dacă aceste operații nu sunt posibile, cumpărătorul are dreptul de a cere să beneficieze de o reducere corespunzătoare a prețului sau de rezoluțiunea contractului privind acel produs neconform. Cumpărătorul este obligat să anunțe lipsa din colet a unei componente înainte de începerea montajului și să păstreze etichetele și conținutul coletului în starea în care le-a primit în vederea verificării și înlocuirii. Nu ne asumam nicio raspundere pentru execuția și consecințele serviciilor de manipulare, transport, montaj și instalare executate de terți, atunci când produsul a fost deteriorat sau nu au fost respectate instrucțiunile emise de firma noastra. Nu ne asumam nicio răspundere privind consecințele pe care le-ar avea utilizarea sau întreținerea greșită a produselor, datorate nerespectării instrucțiunilor emise de firma noastra.

Toate produsele sunt insotite de certificatul de garantie si factura fiscala. Cumparatorul este de acord cu faptul ca produsele din materiale naturale precum lemn sau derivate din lemn nu pot fi fabricate identic din punct de vedere al texturii si nuantelor obtinute prin aplicarea diferitelor finisaje. Acestea nu sunt considerate defecte de calitate. In cazul aparitiei unor eventuale defecte, cumparatorul va putea formula reclamatii. Orice reclamatie, formulata de cumparator in termen, conform prevederilor certificatului de garantie, se trimite pe adresa de email contact@emobili.ro, insotita de factura si certificatul de garantie, scanate. Ne angajam ca, pe durata garantiei, sa reparam sau sa inlocuim produsele intr-o perioada de timp rezonabila, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

 

Conditii de acordare a garantiei

 • Termenul de garantie este de 2 ani, calculat de la data receptiei marfii de catre client. Perioada de garantie se prelungeste cu perioada in care produsul sta in reparatie.
 • In cazul repararii sau inlocuirii unor repere - componente ale produsului, perioada de garantie a produsului nu se prelungeste. La inlocuirea unui produs cu un produs nou acesta din urma beneficiaza de perioada integrala de garantie acordata produsului nou.
 • Garantia asigura:
  • repararea sau inlocuirea produsului fara niciun cost suplimentar pentru cumparator;
  • reducerea corespunzatoare a pretului sau rezilierea contractului, in conditiile legii.
 • Garantia se acorda pentru produse ce vor fi folosite, in mod obisnuit si in conditii normale, in scopul pentru care au fost fabricate, tinand cont de faptul ca aceste produse se vor uza de-a lungul anilor in conditii normale de folosire. Se considera ca produsele sunt destinate a fi folosite, in mod obisnuit, cu respectarea conditiilor de exploatare, in limite de umiditate relativa a aerului 40-65% si temperatura de 15-25 grade Celsius.
 • Produsul defect va fi returnat prin curierat, la sediul nostru din str. Mircea Eliade 38, Cluj-Napoca, bine ambalat.

 

Garantia nu se acorda in urmatoarele conditii:

 • Aparitia unor defecte dupa receptia produsului, ca urmare a serviciilor de: manipulare, transport, montaj si instalare, executate de cumparator sau de terti;
 • Sunt acceptate si nu sunt considerate defecte matuirea sau lustruirea materialelor in timp, in limite normale, si in conditiile uzurii normale a produsului;
 • Alte conditii:
  • schimbarea culorii produsului din cauza expunerii prelungite in lumina soarelui, a unei alte surse de caldura sau apa, migrarea culorii de pe un obiect (plastic, substante chimice, produse cosmetice) care a intrat in contact cu produsul deteriorat;
  • gaurirea, lipirea pe produs a altor repere sau materiale;
  • ruperea sau zgarierea ca urmare a lovirii/manipularii defectuoase de catre cumparator;
  • defecte aparute ca urmare a umiditatii, curatarii cu produse de curatare neadecvate, conditiilor improprii de utilizare a produselor, altele decat cele pentru care produsul a fost proiectat, testat si fabricat;
  • defecte care apar ca urmare a conditiilor improprii de depozitare la cumparator;
  • in cazul in care pe produs au fost depozitate alte produse, cu greutate mare.
  • in cazul dereglarii usilor sau sertarelor ca urmare a incarcarii inegale a dulapurilor, comodelor.
  • parti componente incendiate, inundate, deteriorate, furate;
  • vopsirea produsului de catre cumparator sau a interventiei cumparatorului asupra mobilierului cu substante suplimentare de lacuire.

 Pentru produsele de mobilier sunt strict interzise:
- dezambalarea folosind obiecte tăioase sau dure;
- tăierea sau zgârierea materialelor;
- frecarea de alte suprafețe sau cu substanțe (soluții de curățare) abrazive;
- folosirea sau păstrarea produselor în medii umede sau la temperaturi sub 0 grade Celsius precum și în medii cu variații de temperatură;
- așezarea produsului lângă surse de căldură (distanța de siguranta este de 1m);
- folosirea produselor de curățare care conțin acizi, petrol, gaz, detergenți, solvenți chimici sau alcool;

- expunerea produselor in lumina naturala directa a soarelui, sau langa ferestre deschise, sau in curent de aer;
- udarea produselor;
- împingerea mobilierului (mobilierul demontabil trebuie demontat);
- folosirea mobilierului în alt scop decât cel pentru care a fost proiectat.